Saturday, July 7, 2012

Adun Guai Bapa Angkat Kontinjen Brunei

Sempena Sukma Pahang 2012, sebanyak 15 orang Adun telah dilantik sebagai Bapa Angkat kepada kontinjen yang datang bertanding ke Pahang. Bagi Adun Guai, YB NOROLAZALI BIN SULAIMAN telah ditugaskam menjadi Bapa Angkat kepada kontijen Negara Brunei.
sumber gambar: bn.nykom.com/kutip-empat-pingat-gangsa-di-sukma-xv

Nampak gayanya orang Guai akan makin akrab dengan orang Brunei. Boleh la kita saling lawat melawati. Sebenarnya memang pun kita bersedara dengan orang Brunei kalau nak cerita dari sudut sejarah keturunan.

Pada 16 Julai 2012,Kontinjen Negara Brunei Darussalam di Sukan Malaysia XV, Pahang 2012 telah mengadakan Majlis Jamuan Penghargaan di Hotel The Zenith Kuantan.

Ketua Kontinjen Negara Brunei Darussalam, Pengiran Mohd. Amirrizal bin Pengiran Haji Mahmud mengucapkan penghargaan dan terima kasih kepada tuan rumah terutama kepada jabatan angkat di atas layanan yang diberikan sama ada di Kuantan atau di Temerloh dalam sama-sama menjayakan kejohanan ini.

Turut hadir di majlis itu Ahli Dewan Undangan Negeri, Adun Guai, YB Encik Norol Azali bin Sulaiman berserta pegawai dari Majlis Sukan Pahang dan Jabatan Perhutanan Kuantan.

Semasa Sukan Malaysia XV kontinjen negara hanya memperolehi empat pingat gangsa menerusi acara Lumba Basikal dan Pencak Silat

Lain -lain adun yang terpilih sebagai bapa angkat adalah:

ADUN CHINI
ADUN DAMAK
ADUN JENDERAK
ADUN JENGKA
ADUN KEMAYAN
ADUN KERDAU
ADUN KETARI
ADUN LEPAR
ADUN LUIT
ADUN MENTAKAB
ADUN PERAMU JAYA
ADUN PULAU TAWAR
ADUN SUNGAI LEMBING
ADUN TAHAN

Sumber:
sukanmalaysia2012.pahang.my (bapa-angkat)
berita-utama.971100.n3.nabble.com (jamuan-penghargaan)
bn.nykom.com (jamuan-penghargaan)
bn.nykom.com (kutip-empat-pingat-gangsa-di-sukma-xv)

No comments: